Website translation into 96 languages

Monday 8 June 2015

Бойовики обстрілюють сили АТО


Російсько-терористичні війська на Донбасі, продовжують демонструвати активність на низці напрямків вздовж лінії протистояння.

Протягом минулої доби ситуація особливо загострилась на Артемівському напрямку. Зокрема, під вогонь з 122-мм ствольної артилерії потрапили позиції українських військових у районі Семигор'я та Першого Травня, з 120-мм мінометів – у районі Ленінського, з танків – у районі Славковичів та Першого Травня.

На Донецькому напрямку терористи обстріляли із стрілкової зброї, мінометів та ствольної артилерії позиції бійців АТО поблизу Пісків, Опитного, північніше Авдіївки, у районі Шумів та станції Майорська. У даних районах також зафіксовано "кочуючі" танки та БМП, ЗУ-23-2, 82-мм міномети на транспортних платформах.

У районі Мар'їнки та Красногорівки проявляли активність снайперські групи противника, які діяли під прикриттям щільного стрілково-мінометного вогню, а також диверсійно-розвідувальні групи бойовиків.

На Приморському напрямку у районі Широкиного – Павлополя бандоформування активно застосовували 120-мм та 82-мм міномети. Також зафіксовано використання 122-мм артилерії (дві батареї – до восьми озброєнь). У районі Широкиного кілька діб активно "працюють" по передових позиціях сил АТО дві групи снайперів противника.

На Луганському напрямку у районі Новотошківки, Кримського та Сокільників продовжується "війна малих груп", іноді бойовики використовують міномети та АГС-17 для прикриття підходу-відходу своїх диверсійно-розвідувальних груп. У районі Золотого та Світлодарського плацдарму водночас з активністю диверсійно-розвідувальних груп противника зафіксовано обстріли з піхотного важкого озброєння, подекуди – з бронетехніки.

Під обстріл з 120-мм мінометів потрапили позиції бійців АТО у районі Щастя. Під прикриттям обстрілів "рейдові групи" противника оперують від Веселої Гори у сторону Щастя та Станиці Луганської. Також група терористів поблизу Обозного веде обстріли з великокаліберних кулеметів та АГС-17.

У районі Гранітного бойовики знову застосували тактику "виманювання бронетехніки" українських військ: після обстрілів передових позицій українських військових з ціллю провокування вогню у відповідь та виявлення на позиціях бронетехніки сил АТО, терористи здійснили прицільні пуски ПТРК.

Також незаконні збройні формування продовжують здійснювати повітряну розвідку – протягом минулої доби зафіксовано проліт понад десяти ворожих безпілотників, в основному поблизу Луганська та на Артемівському напрямку.