Website translation into 96 languages

Friday 18 September 2015

Новий скандал у ФІФА


Генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке звільнили від виконання обов'язків і відправили у примусову відпустку. Другого за рангом посадовця Міжнародної федерації футболу запідозрили у серйозних правопорушеннях. Про які саме зловживання йде мова, поки не уточнюють. Справу розслідує комітет з етики ФІФА. Раніше ЗМІ повідомляли, що Вальке підозрювали в організації нелегальних схем продажу квитків на чемпіонат світу з футболу 2014 року, який відбувся у Бразилії.

За даними джерел британського видання The Guardian, генеральний секретар ФІФА, начебто, збагатився завдяки махінаціям на два мільйони євро. Адвокати Вальке заявили, що їхній клієнт непричетний до жодних нелегальних схем. Найбільший в історії ФІФА корупційний скандал спалахнув у травні цього року. За запитом американського правосуддя, у Цюриху швейцарська поліція заарештувала за підозрою у корупції сімох високопоставлених чиновників ФІФА. Згодом звинувачення висунули 14 особам, серед яких — 9 чиновників ФІФА та 5 бізнесменів із галузі спорту.



На тлі скандалу багаторічний президент ФІФА Зепп Блаттер невдовзі після свого переобрання подав у відставку. Нового очільника світового футболу мають обрати на Конгресі ФІФА у лютому 2016 року.

За матеріалами AP, REUTERS, THE GUARDIAN