Website translation into 96 languages

Saturday 7 December 2019

Жінки запустили флешмоб "Українська Хустка" (фото)



7 грудня у cоціальних мережах ширяться фотографії жінок в українських хустках. Ініціатива нового флешмобу належить Клубу Успішних Жінок "Жінки України" (далі - КУЖ). Ідея виникла у голови організації 2020 року - Людмили Станіславенко.

Цього дня, в різних містах, учасниці роблять фотографії у хустках, викладають їх у мережі з хештегами #українськахустка #КУЖ. Мета проекту - об'єднати жінок, та популяризувати стародавній український оберіг.

"Друзі, хочу поділитися з вами частинкою нашого свята, яке проходить сьогодні у Вінниці! Емоції переповнюють, а на очах виступають сльози радості! Адже молодіжний центр "Квадрат" замайорів різнобарвними українськими хустками. Дівчата ви неймовірні, і я вдячна кожному хто нас підтримав!" - пише Людмила.


Засновниця та президентка КУЖ Ольга Азарова розповідає, що учасниці клубу організують багато соціально значимих проектів. Наприклад, "Народжені у вишиванках" -  жінки дарують маленьким українцям вишиванки, як символ оберігу. Ця ідея виникла у місті Львів, і її активно підхопили КУЖанки інших міст.

Також, щорічно проходить проект "Жінки - дітям". Учасниці fashion-показу спрямовують зібрані кошти на благодійність. Ця ідея була народжена в Одесі. А цього року акція відбулась у Стамбулі під час міжнародного форуму EUROWOMAN.

Наприкінці року пройде ще один загальнонаціональний проект від КУЖ - "Ялинка бажань", покликаний допомагати дітям-сиротам. 

"Кожен такий проект об'єднує нас, і показує, що разом ми можемо досягати неймовірних результатів", - підкреслює Ольга Азарова.














Фото: Facebook/ учасниці Клубу Успішних Жінок "Жінки України"