Website translation into 96 languages

Monday 28 April 2014

Аграрний фонд поставляє борошно хлібопекарням, щоб врегулювати ціни на хліб


Для недопущення зростання цін на соціальні сорти хліба Мінагрополітики доручило Аграрному фонду продовжити роботу з переробки  зерна державного інтервенційного фонду та активізувати поставки борошна хлібопекарським підприємствам. У такий спосіб Міністерство аграрної політики та продовольства також підтримує хлібопекарські підприємства.

Так, виробництво борошна Аграрним фондом організовано на переробних підприємствах 24 областей країни. З початку 2014 року на переробних підприємствах було перероблено 115 тис. тонн зерна.

Борошно Аграрного фонду – є цільовим, його відпуск здійснюється виключно за замовленими облдержадміністраціями обсягами та безпосередньо хлібопекарським підприємствам, які випікають соціальні сорти хліба.  

Реалізація борошна відбувається за фіксованими цінами, які є незмінними з 2011 року і які становлять для вищого ґатунку – 2896 грн/т, першого – 2711 грн/т, другого – 2381 грн/т, що на  13 - 21% нижче за  поточні ринкові ціни.

Станом на квітень Аграрним фондом налагоджено господарські стосунки із 141 хлібопекарським підприємством всіх регіонів країни. Згідно із укладеними договорами хлібопекарські підприємства мають наміри закупати понад 65 тис. тонн борошна на місяць. 

Протягом квітня для підтримання стабільних цін на соціальні сорти хліба Аграрним фондом було відвантажено на замовлення хлібопекарських підприємств 36,4 тис. тонн борошна. Поставка була здійснена на 115 хлібопекарських підприємств. 

Аграрним фондом задовольняються всі заявки хлібопекарських підприємств. З початку року відвантажено 74,5 тис. тонн борошна, зокрема ПАТ "Київхліб" уклав договір із Аграрним фондом на закупівлю борошна 4 квітня, згідно якого обсяг закупівлі визначено на рівні 4,7 тис. тонн щомісяця. Станом на 28 квітня ПАТ "Київхліб" закупив 3,36 тис. тонн борошна.

Разом з тим, зростання витрат на енергоносії, логістику та сировину, які спостерігаються, обумовлюють зростання витрат на виробництво продукції, зокрема хліба.