Website translation into 96 languages

Friday 4 April 2014

HOT NEWS от группы телекомпаний Мелдиахолдинга "100%" (04.04.2014 г.)


Cпівробітників "Беркуту", яких підозрюють у масовому розстрілі людей на Майдані 20 лютого, затримала прокуратура разом із СБУ. Про це повідомив виконувач обов'язків генпрокурора Олег Махніцький. Всі затримані бійці київської, так званої, "Чорної роти" Беркуту. Серед них і їхній командир.Імен службовців у Генеральній прокуратурі не назвали. Зазначили лише, що тривають допити ще шістьох співробітників цього підрозділу. За даними Генпрокуратури, перед кривавим побоїщем на Майдані спецроті видали автомати Калашникова, снайперські гвинтівки та іншу зброю. Вказівки бійцям Беркуту давали за схемою: "президент - Адміністрація президента - МВС - СБУ і далі вниз. Затриманим загрожує максимальне покарання - довічне позбавлення волі. Нагадаємо, через події під час масових акцій протесту в Києві загинули 103 людини. Більшість із них розстріляли снайпери 20 лютого на вулиці Інститутській.


Із Криму вже вивели понад дві тисячі українських військовослужбовців МВС та Міноборони. За словами виконувача обов'язків керівника адміністрації президента Сергія Пашинського - процес триває щохвилини. Посадовець каже, що всіх військових переведуть на материкову частину України та працевлаштують. Також із півострова розпочали виводити техніку, зокрема й кораблі.

До України прибувають спостерігачі місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Протягом півроку вони будуть спілкуватись із представниками влади, громадських організацій та активістами, щоб напрацювати рекомендації для України. Як повідомив заступник голови Секретаріату ОБСЄ Адам Коберацький, в Україні будуть працювати 100 фахівців у 10-ти великих містах. Проте не виключено, що за необхідності кількість спостерігачів може зрости до п'ятиста осіб.

За незаконне зберігання зброї одесит притягнутий до кримінальної відповідальності.22-річного хлопця міліція затримала на Соборній площі. В нього вилучили бойовий пістолет Макарова та 11 патронів до нього. Сам затрманий запевнив, що зброю знайшов випадково, а носив її з собою для самооборони. Міліція нагадує: за незаконне зберігання зброї передбачається кримінальна відповідальність. Позбавлення волі до сьоми років.