Website translation into 96 languages

Friday 18 April 2014

Новости HOT NEWS от группы телекомпаний Медиахолдинга "100%" (17-18 апреля 2014 г.)



У Женеві проходить чотиристороння зустріч щодо ситуації в Україні. США на переговорах представляє державний секретар Джон Керрі, Євросоюз -- верховний представник з питань зовнішньої політики Кетрін Ештон, Росію -- керівник МЗС Сергій Лавров. У Женеві Київ висуне Москві п'ять вимог: припинення підтримки озброєних диверсантів, засудження їхніх терористичних дій, а також відведення російських військ від східних кордонів України. Також міністр закордонних справ Андрій Дещиця зажадає від Кремля скасувати дозвіл Ради Федерації про використання російських військ на території України і порушить питання щодо виведення російських військ з Криму та скасування юридичних рішень про анексію півострова. На тему федералізації України Київ розмовляти не має наміру.

У Маріуполі МВС провело операцію у відповідь на штурм військової частини Національної гвардії. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що у результаті було вбито трьох нападників, поранено — 13 та затримано — 63. Операція правоохоронців з нейтралізації радикальних проросійських сепаратистів тривала всю ніч та ранок. За тривогою було піднято всі підрозділи міліції Маріуполя, а також на гелікоптерах прибули бійці спецпідрозділу "Омега". За словами Арсена Авакова, банда нападників налічувала близько 300-от осіб. Багато з них були у масках та камуфляжній формі. За даними місцевого сайту "Маріупольські новини", вони прибули до місця подій автобусами. Проросійські сепаратисти прийшли до стін військової частини та вимагали, щоб бійці Національної гвардії приєдналися до них, здали зброю і не виконували наказів влади з Києва. Потім, за даними МВС, нападники закидали частину коктейлями Молотова, вибуховими пакетами та почали стріляти в охоронців. Військовослужбовці відкрили попереджувальний вогонь, а згодом, відповідно до статуту, — вогонь на ураження, повідомив Арсен Аваков.



Під час щорічної прямої лінії з російськими громадянами президент Володимир Путін заперечував звинувачення Києва про причетність Москви до збройних захоплень адмінбудівель на сході України. Путін переконує, що "зелені чоловічки", які мають російську форму, гранатомети "Муха", автомати АК-100, які є на озброєні лише у армії Росії, — це російськомовне населення Сходу України. Київ їх вважає бійцями російських спецзагонів та розглядає на своїй території як терористів. Бойовики у масках та з автоматами разом із проросійськими сепаратистами захопили адміністративні будівлі та відділення МВС у ряді міст у Донецькій області.