Website translation into 96 languages

Tuesday 20 May 2014

Одеський суд зупинив банкрутство «Одеського портового елеватора»


Суд припинив провадження у справі про банкрутство Дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії «Хліб України» «Одеський портовий елеватор». Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 7 травня.

Це означає, що кредитори позбавляються права повторно звернутися з заявами про порушення провадження у справі про банкрутство «Одеського портового елеватора».

Провадження у справі було порушене у квітні 2011 року за заявою ТОВ «Трансхлібекспорт». У серпні 2012 року місцевий госпсуд визнав «Одеський портовий елеватор» і вже більше трьох років триває процедура розпорядження майном.

Як вказав суд, «Одеський портовий елеватор» у 1999 році був включений до переліку державних об’єктів, що не підлягають приватизації. А законодавством передбачено, що держпідприємства, які не підлягають приватизації, можуть бути ліквідовані лише після виключення їх із відповідного переліку. Після визнання банкрутом «Одеський портовий елеватор» з переліку підприємств, що не підлягають приватизації, виключений не був.

На думку суду, тривання справи про банкрутство зумовлює подальше збільшення кредиторської заборгованості та зменшення майнових активів «Одеського портового елеватора».

Станом на квітень 2011 року засновниками ТОВ «Трансхлібекспорт», яке розпочало процедуру банкрутства держпідприємства, були кияни Костянтин Полінський та Ігор Якович Немировський. Людина з таким ПІБ була, зокрема, виконавчим директором ДП ДАК «Хліб України» «Хліб-експорт», заступником директора «Одеського портового елеватора», а також заступником начальника Одеської обласної державної хлібної інспекції. А у квітні цього року Немировський був призначений заступником голови Державної інспекції сільського господарства України.

Наприкінці 2011 року Немировський вийшов зі складу засновників ТОВ «Трансхлібекспорт».