Website translation into 96 languages

Saturday 12 July 2014

Канада розширила список санкцій проти сепаратистів


Уряд Канади заборонив в’їзд на свою територію 14-ти громадянам України у зв’язку з подіями на Сході України. В Оттаві цих осіб вважають відповідальними за кризу в країні, інформує “Німецька хвиля“.

До розширеного санкційного списку канадської влади увійшли члени так званих урядів самопроголошених “народних республік” Федір Березін та Ігор Плотницький, а також глава так званого Союзу православних громадян Новоросії Валерій Кауров.
 
“Канада підтримує план мирного врегулювання ситуації президента України Петра Порошенка, ми продовжимо чинити тиск на Росію разом з нашими партнерами”, – йдеться у повідомленні, опублікованому на офіційному сайті прем’єр-міністра Канади Стівена Гарпера у п’ятницю, 11 липня, повідомляє інформагенція AP.

Крім того, міністр закордонних справ Канади Джон Берд закликав Росію припинити постачання зброї та бойовиків до України. У п’ятницю він заявив, що Москва повинна відмовитись й від застосування “запалюваної пропагандистської кампанії проти України” та відвести дислоковані поблизу кордону з Україною російські війська.

Раніше Канада запровадила санкції проти українських та російських громадян, причетних до розвитку кризи в Україні. “Ми продовжимо моніторинг ситуації і готові у разі необхідності до подальших дій”, – заявляв канадський прем’єр наприкінці червня.

В Оттаві також наголосили, що й надалі готові посилювати економічний тиск на відповідальних за кризову ситуацію в Україні та тих, хто сприяв порушенню суверенітету та територіальної цілісності української держави.

Источник