Website translation into 96 languages

Thursday 17 March 2022

Країни, які зробили безкоштовним ж/д проїзд для українців

Щоб скористатися пропозицією, потрібно просто надати український паспорт або ID-карту.

🇦🇹 Австрія

Безкоштовний проїзд поїздами залізниці компанії ÖBB по всій території країни та в муніципальному транспорті Відня.

🇧🇪 Бельгія

Безкоштовний проїзд поїздами SNCB до будь-якого пункту призначення в Бельгії та за її межами. Для безкоштовного проїзду на швидкісних поїздах TGV та Thalys звертайтесь до міжнародних кас SNCB для отримання спеціального квитка. Для проїзду на швидкісних поїздах Eurostar – до персоналу терміналу Channel Terminal на вокзалі Brussels – Midi.

🇧🇬 Болгарія

Безкоштовний проїзд поїздами Болгарської державної залізниці BDZ.

🇬🇧 Великобританія

Безкоштовний проїзд поїздами Eurostar від будь-якої зупинки до станції London St Pancras International в Лондоні (нагадуємо, що для в'їзду до Великобританії потрібна віза). 

Больше стран:

🇭🇺 Угорщина

Безкоштовний проїзд у вагонах 2-го класу поїздів MAV-START по всій території Угорщини.

🇬🇪 Грузія

Безкоштовний проїзд усіма маршрутами.

🇩🇪 Німеччина

Німецький залізничний перевізник Deutche Bahn безкоштовно перевозить українських біженців усіма потягами далекого сполучення з Польщі до Німеччини. Для поїздів у Берлін, Мюнхен, Дрезден і Нюрнберг квиток не потрібен, для інших напрямів його можна туристичному центрі залізничного «DB Reisezentrum». Також у Берліні та районі Бранденбург доступні безкоштовний муніципальний транспорт – трамвай, метро, ​​поїзди.

🇩🇰 Данія

Безкоштовний проїзд поїздами DSB по всій країні.

🇪🇸 Іспанія

Безкоштовний проїзд в межах Іспанії, а також з Іспанії до Франції поїздами Renfe та Renfe-SNCF.

🇮🇹 Італія

Безкоштовний проїзд автобусами MarinoBus.

🇳🇱 Нідерланди

Безкоштовний денний квиток на 24 години на будь-який поїзд NS.

🇵🇱 Польща

Безкоштовні внутрішні перевезення здійснюються 2 класом у поїздах TLK, IC PKP Intercity, RegioJet. Автобусний перевізник Fixbus також надає безкоштовний проїзд. Перед поїздкою пасажири потрібно отримати безкоштовний квиток на касі або кондуктора.

🇷🇴 Румунія

Безкоштовний проїзд у вагонах 2-го класу поїздів Reggio та Interreggio.

🇸🇰 Словаччина

Безкоштовно возять залізнична компанія Словацької Республіки (ZSSK) та автобусний перевізник Slovak Lines. Залізничний перевізник LeoExpress надає безкоштовний проїзд зі Словаччини до Чехії.

🇫🇮 Фінляндія

Фінський залізничний перевізник VR забезпечує безкоштовний проїзд поїздами, а Onnibus – автобусами.

🇫🇷 Франція

Безкоштовний проїзд поїздами SNFC та автобусами компанії TER. Також українці можуть безкоштовно переміщатися з Франції до Бельгії (Thalys), Великої Британії (якщо є віза) (Eurostar), Швейцарії (TGV Lyria), Німеччини (Deutsche Bahn), Італії (TGV) та Іспанії (Renfe-SNCF).

🇨🇿 Чехія

Безкоштовний проїзд поїздами PKP, Regio Jet, Leo Express та CD. До речі, CD ще й виконує гуманітарні рейси від польсько-українського та словацько-українського кордонів до Чехії.

🇨🇭 Швейцарія

Весь муніципальний транспорт безкоштовний, а також проїзд поїздами TGV LYRIA та SBB CFF FSS. Бережіть себе та своїх близьких.

Слава Україні!

Дякуємо всі країни світу, хто підтримує українців!