Website translation into 96 languages

Friday 24 June 2022

ЗНИЩ КАТЕРИНУ - ЗАХИСТИ УКРАЇНУ: тепер стало зрозуміло, чому пам'ятник Катерині II в Одесі потрібно знести

Трошки історичної правди про ОДЕСУ !
Важливість памʼятника Пушкіну в Одеси мешканці завжди аргументувати тим, що поет любив це місто, жив там 13 місяців. Але що саме Пушкін зробив для, Одеси, oкрім того, що жив там?
Відповідь проста — нічого.

Другим, найпопулярнішим аргументом серед деяких мешканців Одеси є аргумент, що місто було створено Катериною II.

Чи так це дійсно?

 
Міф про створену Катериною Одесу існує вже понад 100 років. Відвідуючи екскурсії, вчитуючись в брошури, можна побачити наратив про Катерину, як засновницю міста. Але на справді місто Хаджибей був окупованим росією та переназваним в Одесу!

Так само як і частину Київської Русі (нинішньої України) вони захопили та переназвали свою країну московія в Росія (що на візантійському діалекті і означає Русь). А Русь-то у світі була одна і лише Києвська, ніякої іншої Русі не було і не має.

Так от, на той момент (захоплення московитами Хаджибею) територія вже мала своє населення та історію, але ці згадки було знищено та переписано, а Катерину II проголошено засновницею міста, яке на справді було привласнено.

Окрім цього, Катерина II була катом українського народу, про що свідчить чимало історичних фактів.Під її приводом в Україні було запроваджено кріпацтво, що прирівнюється до рабства, знищено Запорізьку Січ, та геноцид кримськотатарського народу. Зокрема вона виступала проти ідеї України як незалежної держави та проводила політику русифікації українців, завдяки чому, безліч знаходиться в російському інфопросторі та виступає проти знесення памʼятників та українізації.

Так, імператриця була для українців поганою. Як і для євреїв: саме за її правління в Російській імперії ввели поняття «риса осілості», що дискримінує цей народ і позбавляє людей права жити, де їм зручно. Але про це мають говорити історики на всіх рівнях. Таку — недружню до інших народів — Катерину треба сприймати на державному рівні. Українці ще не навчилися давати вірну оцінку тим чи іншим особам. Ми досі живемо у російській системі координат, сприймаємо історію та сучасність виключно через призму радянської та/або російської популярної культури. Читаємо книги та журнали, дивимося фільми та серіали, створені для задоволення потреб громадян держави, що напала на нас. Звички змінюються повільно, звідси — агресивне неприйняття всього, що пов'язане з декомунізацією та дерусифікацією.

Памʼятник Катерині вже було знесено комуністами та заново встановлено пропутінським одеситам, який і зараз, як Янукович, переховується у Москві.

Цей памʼятник продовжує шанувати катів українського народу та ідею радянського імперіалізму зі знищенням усіх націй та створенням радянської мономаси безправних людей.
Тією ж самою політикою зараз займаюєься і путін.

Сприйняття подібних ситуацій можна прирівняти до встановлення, наприклад, в Києві пам'ятників Сталіну, або Адольфу Гітлеру в Ізраїлі або Чехії — це ніколи не було б підтримано народом.

Український інститут національної пам'яті запропонував демонтувати пам'ятник Катерині Другій, встановлений в Одесі, і тим самим виправити несправедливість: українські міста не повинні вшановувати гнобителів українського народу.
Якось імператрицю вже зносили. Щоправда, більшовики. Пам'ятник засновникам Одеси — Катерині II, де Рибасу, де Волану, Григорію Потьомкіну та Платону Зубову було споруджено у 1900 році за проектом архітектора Юрія Дмитренка, а після встановлення радянської влади на початку XX століття було демонтовано. У 1965 році на цьому місці встановили пам'ятник повсталим матросам броненосця «Потьомкін». Але десять років тому, 2007 року, первісну пам'ятку засновникам Одеси було відновлено.



Хвилинку уваги: ​​це сталося за часів президентства Віктора Ющенка, самого, якщо вірити йому, проукраїнської з глав нашої держави. Почесний українофіл, для якого козацька держава давно стала мало не сенсом життя, заплющив очі на те, що вільне місто Одеса вшановує російську імператрицю, яка у 1775 році, на піку свого правління, ліквідувала Запорізьку Січ як військове формування. Через сім років вона розчерком пера ліквідувала милу серцю Ющенка Гетьманщину, а ще через рік на території Лівобережної України імператрицею було запроваджено кріпацтво. Нарешті, саме ця російська цариця розпочала на «своїх нових землях» жорстку русифікацію. Як бачимо, імператори приходили і йшли, а справа їх жила і перемагала понад триста років.
Зокрема, як воно використовується проросійськими політичними силами у пропаганді ідей «російського світу» та мобілізації довкола цього відповідного електорату.
 
Але за аналогічні дії виступала Катерина в українському питанні, і саме тому українці, що мають гідність, виступають за знищення цих залишків геноциду і рабськості у своїй крові за часи радянського катування.
Що ми можемо зробити?

Позбутись цього. Припинити шукати допомоги та порозуміння серед країни-терориста. Відчути гордість та повагу до своєї нації та обирати лідерів думок серед співвітчизників.

Тому всім політикам і патріотам треба вивчати історію глибше.
Беріть приклад у нашіх студентів!

Особливою гордістю є те, що це соціальний проект студентів BigBoss Business School Global, які науково-історично доповідають про факти, які деякі інші люди використовують лише емоційно, не вдаючись у глибину.
А глибина тут цікава....

ЧИТАТИ статтю повністю.... ТУТ