Website translation into 96 languages

Wednesday 21 December 2022

Офіційний візит Зеленського до США



Президент України Володимир Зеленський 21 грудня вирушив із візитом до США. Свою поїздку офіційно підтвердив глава держави та розповів про свої плани зустрітися з американським колегою Джо Байденом та виступити у Конгресі.

Усі подробиці поїздки Зеленського до США зібрало 100% NEWS Україна у своєму матеріалі нижче.


19:50 Зеленський прибув до США
The Guardian повідомило про прибуття президента України о 18:40 за київським часом. Проте, як стало відомо, літак приземлився лише зараз.

18:15 Пелосі офіційно запросила Зеленського виступити у Конгресі.
Спікер Палати представників Ненсі Пелосі офіційно запросила виступити на спільному засіданні Конгресу. Виступ розпочнеться о 02:30 за київським часом.

16:30 У Байдена назвали причину візиту Зеленського до Вашингтона.
Представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Байден запросив Зеленського, бо вважає, що війна в Україні перейшла у нову фазу. За його словами, переговори буде зосереджено на продовженні військової та економічної допомоги США.

"Президент дійсно вірить, що оскільки ми наближаємося до зими, оскільки ми вступаємо в нову фазу цієї війни, що це гарний час для двох лідерів, щоб сісти віч-на-віч і поговорити", - підкреслив Кірбі в ефірі CNN.

Лідери також обговорять можливі шляхи закінчення війни.

16:00 Зеленський летить до США американським військовим літаком.

Як пише CNN, до організації та забезпечення заходів безпеки під час візиту Зеленського до Вашингтона були залучені різні структури. Спочатку він прибув поїздом до польського Перемишля, після чого вилетів до США з аеропорту в Жешуві.

15:40. Байден заявив, що з нетерпінням чекає на Зеленського

"Сподіваюся, тобі добре летіти, Володимире. Я радий, що ти будеш тут. Багато чого потрібно обговорити", - написав президент США Джо Байден на своїй сторінці у Twitter.