Website translation into 96 languages

Sunday 21 May 2023

Cигнали Саміту G7 в Японії 2023

У Японії стартував саміт країн "Великої сімки". Сьогодні проходить зустріч Зеленського та Байдена. Що вирішено?


САНКЦІЇ ПРОТИ РФ ПОСИЛЮЮТЬСЯ
Лідери держав у перший же день заходу говорили про Україну та ухвалили кілька важливих рішень. Лідери "Великої сімки" (G7) зобов'язалися не відмовлятися від заходів для виявлення, заморожування, арешту та конфіскації активів тих фізичних та юридичних осіб, які потрапили під санкції у зв'язку з агресією росії. Крім того, партнери пообіцяли й надалі підтримувати Україну у війні проти росії. Про це сказано у заяві G7 за підсумками саміту у Хіросімі.

"Ми знову підтверджуємо, що, відповідно до наших відповідних правових систем, суверенні активи росії в наших юрисдикціях залишаться без руху доти, доки росія не заплатить за шкоду, яку вона завдала Україні", - сказано в документі.

НОВІ ДІЇ
Лідери "Великої сімки" не відмовлятимуть Україні у фінансовій, гуманітарній, військовій та дипломатичній підтримці. Вона триватиме стільки, скільки потрібно. Крім того, під час саміту було озвучено про нові дії для поразки рф у війні.

"Висловлюємо глибокі співчуття та співчуття українському народу з приводу його втрати та страждань. Ми вшановуємо український народ за мужній опір. Наша підтримка України не похитнеться", - йдеться у заяві.

МИРНИЙ САМІТ
Лідери G7 у Хіросімі обговорять створення мирного саміту щодо України, — Reuters.
Крім того, лідери G7 гарантували економічну підтримку протягом 2023-2024 років та пообіцяли допомогти у відновленні країни після війни.

Нагадаємо, кілька днів тому в Ісландії відбувся саміт Ради Європи, на якому було оголошено про створення міжнародного реєстру збитків, які росія завдала Україні з моменту повномасштабного вторгнення. У ньому фіксуватимуться всі факти завданих збитків та вимоги про компенсацію.

Раніше повідомлялося, що Україна хоче добитися від росії виплат репарацій на суму щонайменше 300 млрд доларів. Ці гроші - еквівалент заморожених активів Банку рф у країнах "Великої сімки".


НОВІ ПЛАНИ на ЕМБАРГО
Також країни "Великої сімки" готові заборонити весь імпорт алмазів, міді, алюмінію та нікелю з рф. За інформацією Міністерства економіки України, на імпорті каучуку та алмазів рф щорічно заробляла до $2 млрд.