Website translation into 96 languages

Thursday 8 June 2023

Російська влада підірвала Каховську ГЕС: Олешки та Гола Пристань у епіцентрі лиха

На світанку 6 червня стало відомо про часткове руйнування дамби Каховської ГЕС. Українська влада звинуватила у підриві дамби російські окупаційні сили, які захопили і контролюють гідроелектростанцію від 24 лютого 2022 року. Російські окупаційна влада натомість стверджує, що це ЗСУ вночі обстріляли і пошкодили дамбу Каховської ГЕС. Руйнування цієї гідроспоруди, кажуть фахівці, наразило на ризик велику кількість цивільного населення і створило загрозу для системи охолодження реакторів Запорізької АЕС. ​Радіо Свобода оперативно збирає інформацію про цю подію.

Жителі Херсонщини на світанку 6 червня почали поширювати в соціальних мережах повідомлення про ймовірний підрив дамби окупованої російськими військами Каховської ГЕС. Потім цю інформацію підтвердили в ОК Південь, повідомивши, яким населеним пунктам потенційно загрожує підтоплення, і надали коротку інструкцію, що треба робити людям.

Території, які можуть бути затоплені внаслідок підриву Каховської ГЕС
Оцінка можливих затоплень територій від журналіста Ларса Вільдеранга, заснована на прогнозі шведської гідрологічної інженерної компанії Dämningsverket від 2022 року.

Пізніше, за результатами засідання РНБО, Зеленський повідомив, що влада погодила комплекс міжнародних і безпекових заходів, щоб притягти Росію до «жорсткої відповідальності». Президент доручив провести евакуація із затоплених районів, а також надати воду усім населеним пунктам, чиє водопостачання здійснювалося із Каховського водосховища.

Терміновий збір коштів для постраждалих від підриву Каховської ГЕС! 

Сьогодні ми спільно з МБФ "Допоможемо всі разом" звертаємося до вас з проханням про термінову допомогу постраждалим від вибуху Каховської ГЕС. Безліч людей втратили свої будинки, близьких та все, що мали.
Місцеві медичні установи працюють на межі, а притулки для тварин переповнені.
Ми збираємо засоби для надання невідкладної медичної допомоги, харчування, притулку та інших необхідних потреб постраждалим людям.
Також важливо допомогти постраждалим тваринам, забезпечивши їм медичне лікування, їжу та безпечні притулки.

Будь-які кошти, які ви пожертвуєте, будуть використані для надання допомоги тим, хто найбільше потребує її.

Наші друзі і партнери ма.ть великий достід волонтерства - керівник Иоанн Мудрак, гарантуючи прозорість та звітність щодо використання зібраних коштів.

Посилання на збирання коштів у профілі. Кожен внесок має значення! 
https://send.monobank.ua/jar/5ExAfBEe5T

Час діяти разом! Постраждалі люди та тварини потребують нашої підтримки.