Website translation into 96 languages

Sunday 16 March 2014

СІМФЕРОПОЛЬ-КИЇВ. 16 березня. УНН. У порівнянні з виборами 2012 року явка зросла в 2-3 рази.


У порівнянні з виборами 2012 року явка зросла в 2-3 рази. Про це сказав журналістам самопроголошений прем’єр Криму Сергій Аксьонов, передає УНН.

За словами С.Аксьонова, у деяких районах вже зараз проголосували до 25% виборців, а на кількох дільницях ця цифра сягнула 40%.
"Я думаю, як би до шостої вечора усі 100 % не проголосували", - зазначив самопроголошений прем’єр.

Разом з тим, С.Аксьонов запевнив, що всі дільниці працюватимуть, як і належить, рівно до восьми вечора.

Як повідомляв УНН, на референдум виносяться наступні питання: "1. Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації ; 2. Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України".

Для проведення плебісциту по всьому півострову сформовані 27 територіальних виборчих комісій та 1205 дільничних комісій, у тому числі 192 в Севастополі. Для голосування надруковано 1,512725 млн бюлетенів.

Верховна рада Криму прийняла Декларацію про незалежність, а також звернулася до російської влади з проханням включити республіку до складу Російської Федерації на правах суб'єкта. Тепер ці рішення можуть бути підтверджені всенародним волевиявленням жителів півострова.

27 лютого кримський парламент затвердив новим прем'єр -міністром Сергія Аксьонова та оголосив референдум про статус півострова.

США, європейські країни, офіційний ЄС, міжнародні інституції, ОБСЄ та інші міжнародні організації, чинна влада України не визнають референдум законним та легітимним. Також референдум визнаний незаконним найавторитетнішою міжнародною правовою інституцією — Венеціанською комісією.

В.о. президента України О.Турчинов закликав кримчан бойкотувати незаконний референдум.
Як відомо, в останні дні лютого Росія фактично здійснила акт агресії відносно України, коли військові частини РФ без опізнавальних знаків і без будь-яких пояснень з боку російського уряду почали блокувати військові частини ЗСУ на території Криму.
 
Джерело: УНН