Website translation into 96 languages

Wednesday 23 April 2014

УКРАИНУ ДЕЛИЛИ - ДЕЛИЛИ, НО.... СОРВАЛОСЬ!


Документ про широку коаліцію між Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем передбачав союз на 20 років. Про це «Есквайру» розповів журналіст Сергій Лещенко.
 
«Якщо хтось забув, то перед виборами президента 2010 ці двоє хотіли домовитися, щоб розділити владу. Янукович відмовився від союзу з Тимошенко лише за півроку до виборів. Про те, що вони встигли узгодити, ми знали лише в загальних рисах. І ніколи б не дізналися, якби не погана звичка Януковича документувати свої ж злочини – кримінальні, фінансові чи політичні», – розповів Лещенко.

«Янукович і Тимошенко узгоджували свій союз на двадцять років вперед. За домовленістю спершу два терміни президентом мав бути він, а потім два терміни – вона. На вибори до парламенту Янукович і Тимошенко йшли б єдиним списком. Всі посади в країні ділилися на дві сили. Причому, як видно з документів, вони торгувалися за кожен портфель. «Глава Національного банку, міністр фінансів, Департамент продовольства, Комітет виконання покарань …» Папери рясніють маркерами, посади міняли одну на іншу», – каже журналіст.

«Але найбільше мене вразив пункт з проекту, де Янукович і Тимошенко ділили владу в областях. За основу бралося не кількість заводів на території, не доходи бюджету, а населення. А наприкінці писали: під Януковича йде 23 мільйони душ, під Тимошенко – 22 мільйони. Все це виглядає як розподіл кріпаків між «панами». На щастя, ця домовленість провалилася, а то довелося б чекати ще п’ятнадцять років, поки ці двоє досидять у влади домовлені терміни», – відмітив Лещенко.