Website translation into 96 languages

Thursday 24 April 2014

Новости HOT NEWS от группы телекомпаний Медиахолдинга "100%" (23-24 апреля 2014 г.)



В.о. президента України Олександр Турчинов вимагає від силовиків відновити активну фазу антитерористичної операції на Сході. Своє рішення він пояснив тим, що «терористи, які взяли в заручники фактично весь Донецький регіон, перейшли межу, почавши катувати та вбивати патріотів України». Також Турчинов додав, що ці злочини робляться за підтримки Росії. Нагадаю, СБУ призупинила активну фазу антитерористичної операції через великодні свята та домовленості у Женеві. Тим часом в МВС підтвердили, що тіло одного з двох загиблих, що виявили поблизу Слов'янська, належить депутату Горлівської міськради від партії «Батьківщина» Володимиру Рибаку. Слідство вважає, що до тортур і вбивства цих людей причетні місцеві сепаратисти. Також повідомляють, що у Слов'янську тримають у заручниках американського журналіста Саймона Островського та начальника лінійного відділу міліції Олега Прохорова. Тим часом у Краматорську місія ОБСЄ вимагає звільнити місцевого полковника міліції Віталія Колупая, якого захопили невідомі озброєні люди. За даними МВС, нападників очолював громадянин Росї Ігор Стрєлков. Тим часом Росія проводить нові військові навчання поблизу українського кордону із використанням спецтехніки. Натомість до Чорного моря прямує фрегат військово-морських сил США. Напередодні він пройшов через Босфор. Щоб заспокоїти союзників у Європі, США направляє 600 військових до Польщі та балтійських країн. Вони мають брати участь у навчаннях, що триватимуть, як мінімум, місяць. Пентагон напряму пов'язує цей крок з «російською агресією в Україні»-- зазначається у заяві оборонного відомства


Прикордонники продовжують зміцнювати придністровську ділянку українсько-молдовського кордону. За рахунок мобілізації тут істотно збільшено кількість службовців та техніки. Експерти застерігають: саме з Придністров'я на Одещину найближчим часом можуть проникнути диверсійні групи.

У Миколаєві ополченці, які виступають за єдність України, провели спільну операцію з активістами із Одеси і Херсона та затримали озброєного координатора груп сепаратистів. Разом ополченці працють з середини квітня. На в'їздах до міста встановлені п'ять блокпостів, де співробітники правоохоронних органів спільно з ополченцями ведуть цілодобові перевірки транспорту. Повідомляється про успішне проведення вже двох операцій із затримання провокаторів.