Website translation into 96 languages

Wednesday 30 April 2014

Новости HOT NEWS от группы телекомпаний Медиахолдинга "100%" (29-30 апреля 2014 г.)



США запровадили нові санкції проти соратників Володимира Путіна. У списку: семеро росіян і 17 компаній, зокрема "Роснєфть".Санкції включають замороження активів та заборону на видачу віз. Новина спровокувала шторм на нафтовому ринку. За день сировина втратила відсоток вартості. Brent впав до 108 доларів за барель. Відреагували на санкції і провідні компанії галузі. Компанія Shell заявила, що поважатиме усі міжнародні санкції і дотримуватиметься їх. концерн British Petroleum, що є найбільшим закордонним інвестором "Роснефті", заявив, що наразі не збирається припиняти співробітництво.А Євросоюз найближчим часом опублікує 15 нових імен росіян та українців, проти яких також вводять санкції.

Верховна рада провела чергове засідання. Депутати обговорили питання проведення всеукраїнського референдуму. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко. Також планують розглянути позови щодо майнових прав на об'єкти в Криму, адже сума збитків за ними становить 950 мільярдів гривень.


Уряд закликає всі політичні сили до 25 травня підписати підготовлений проект Конституції, щоб направити його до Венеціанської комісії та Конституційного Суду України. За словами пром'єра Арсенія Яценюка, основна мета внесення змін до Конституції - це не боротьба за владу, а розподіл влади. Нововведення мають забезпечити баланс влади.