Website translation into 96 languages

Wednesday 8 July 2015

ООН підвела підсумки «Цілей розвитку тисячоліття»


Кількість людей, які живуть за межею бідності, за останні чверть століття скоротилася вдвічі; кількість ВІЛ-інфікованих зменшилася на 40%; досягнуто великих успіхів у боротьбі з дитячою та материнською смертністю, – такі підсумки програми ООН “Цілі розвитку тисячоліття”.

На думку Генсека ООН Пан Гі Муна, її можна вважати успішною – хоча про остаточний тріумф цивілізації говорити поки не доводиться:

“Прогрес дістався ще не до всіх. Багато хто відстає. Багато жінок і дітей помирають через ускладнення під час вагітності або при пологах. Багатьом не вистачає санітарних зручностей, особливо в сільській місцевості,” – заявив Генсек ООН Пан Гі Мун.

Програма стартувала в 2000 році, тоді світове співтовариство домовилося до 2015 року розв‘язати вісім найбільших проблем людства, серед яких недоїдання, поширення небезпечних хвороб, недоступність освіти і гендерна нерівність.

Тепер на зміну “Цілям тисячоліття” повинна прийти нова програма сталого розвитку, розрахована до 2030 року.

Одним з її ключових завдань, безсумнівно, буде вирішення проблеми біженців із зон військових конфліктів: Пан Гі Мун назвав цифру в 60 мільйонів людей.