Website translation into 96 languages

Tuesday 7 July 2015

Медіамистецтво на GLOBALE-форумі



GLOBALE – мистецька виставка у німецькому місті Карлсруе збирає разом мистецтво, науку і технологію, а також зосереджує увагу на соціально-політичних питаннях глобалізації та диґіталізації (оцифрування) в нашому щоденному житті.

У цьому контексті митці пропонують свій погляд на сучасне суспільство...

Маєте охоту доторкнутись до хмар? Тоді вам, безперечно, сподобається інсталяція японського архітектора Тецуо Кондо із назвою “Хмарочос”. Завдяки їй відвідувачі можуть прогулюватись поміж хмарами – щоправда, штучними.

“Ми побачили на відкритті, як люди вміють руйнувати хмари – у прямому й переносному значенні. Основна ідея, закладена в цьому творі: нам слід бути обережнішими з природою, пам‘ятати, що вона захищає нас, і руйнувати її – рівносильно самогубству”, – зазначає інженер-еколог Маттіас Шулер.

Ще одна вражаюча інсталяція – теж японського митця – має назву “мікро/макро”. Її автор Ріодзі Ікеда синхронізував математичні й фізичні зображення, зроблені у Європейській організації ядерних досліджень. В результаті відвідувачі цілковито занурюються в так звану “інфосферу”. ..