Website translation into 96 languages

Thursday 24 March 2022

Россия меняет тактику. Феномен «Чернобаевки». По митингующим в Херсоне открыли огонь

Російські війська, що наступають із Криму, все ще намагаються обійти Миколаїв і рухатися на захід від Одеси. Повідомило у твіттері Міноборони Великобританії. Південь України, і, зокрема, Миколаївську область, атакує 58-а армія Південного військового округу Росії під командуванням Михайла Зусько. Отримавши відсіч під Миколаєвом, військове керівництво Росії діє алогічно, вважає військовий аналітик Том Купер. Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім говорить про те, що Росія не забирає тіла російських солдатів, а із настанням теплої погоди – це може стати проблемою для посівної. Тому він просить людей повідомляти, якщо вони знайшли мертві тіла солдатів.

У Херсоні за мирними протестувальниками російські військові відкрили вогонь. Є поранені. Мітинг у Бердянську силою розігнали. 20 березня в Херсоні невідомі розстріляли машину біля будинку екс-мера Херсона Володимира Сальдо. У машині помер його помічник, місцевий політик Павло Слобідчик. Українську гумдопомогу, російські військові не пропускають до Херсона. Херсонським регіоном щодня надходять повідомлення про викрадення, які здійснює російські військові. Завдяки точним артилерійським ударам ЗСУ та прорахункам російської армії, вся Україна тепер знає про невелике селище, передмістя Херсона – Чорнобаївку.

Незважаючи на пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України та заявляє, що метою вторгнення є «демілітаризація та денацифікація України». У Міністерстві оборони Росії заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, знищену і захоплену бронетехніку і заявляють, що не обстрілюють українські міста.

Джерело: Радіо Свобода