Website translation into 96 languages

Monday 19 September 2022

Пішла не тільки Королева Британї EIIR, завершилася епоха - золоте століття



Пішла з життя Королева Великої Британії Єлізавета Друга ...
Вічна пам'ять видатній жінці.

Єлизавета II зійшла на престол 6 лютого 1952 року, в день смерті її дорогого батька короля Георга VI, і правила довгих 70 років. Коронація Єлизавети II відбулася 2 червня 1953 року у Вестмінстерському абатстві. То була перша коронація британського монарха, яку транслювали на телебаченні.

Початок її правління ознаменувався підйомом оптимістичних настроїв у Великій Британії та країнах Співдружності – після Другої світової війни нова "Єлизаветинська епоха" була, як ковток свіжого повітря. За роки правління монархиня завітала до багатьох країн, пережила багатьох політичних діячів, прем'єр-міністрів Великої Британії та навіть свого чоловіка принца Філіпа, який помер у квітні 2021 року. До речі, заміж Єлизавета вийшла 20 листопада 1947 року, а шлюб пари тривав довгих 74 роки. У шлюбі народилося четверо дітей: принц Чарльз, принцеса Анна, принц Ендрю та принц Едвард.

Майже золоте століття

Королева Великобританії Єлизавета ІІ померла сьогодні, 8 вересня, у віці 96 років. Про її смерть офіційно оголосив Букінгемський палац. Британський престол перейщов сьогодні її синові Чарльзу, якому у листопаді виповниться 74 роки.