Website translation into 96 languages

Saturday 15 October 2022

Британський музикант Род Стюарт надав притулок багатодітній українській родині, яка втекла від війни росії проти дітей України.






Британський музикант Род Стюарт надав притулок багатодітній українській родині, яка втекла від повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомляє видання The Mirror, пише УНН.

У сім'ї, якій допомагає Стюарт, п'ятеро дітей. Вони подолали тривалий шлях і не розмовляють англійською. Зараз українці проживають в окремому котеджі у графстві Беркшир. Усі фінансові витрати артист узяв на себе.

Бажання допомогти українцям виникло після того, як музикант із дружиною Пенні побачили новини.

"Словами неможливо описати те, що ми спостерігали. Бомбардування невинних дітей, бомбардування лікарень і дитячих майданчиків. Я нікому цього не бажаю. Це зло, чисте зло", – пригадує музикант.

За його словами, спочатку він відправив вантажівки з допомогою для біженців. Потім музикант зрозумів, що має робити більше, і вивіз 16 людей з України до Берліна. Двоє з них згодом дістали роботу у маєтку Стюарта.

Розповідаючи історію сім'ї з України, музикант сподівається надихнути й інших британців допомагати біженцям.

"Вони всі дуже вдячні. І це просто змушує мене хотіти робити більше. Зараз я думаю придбати інший будинок і заселити туди набагато більше людей", – сказав він.

Король Великої Британії Чарльз III під час візиту до шотландського міста Абердин зустрівся з родинами біженців з України, Сирії та Афганістану.