Website translation into 96 languages

Monday 17 October 2022

Євробачення-2023 від імені України прийме британський Ліверпуль

Британське місто Ліверпуль вибороло право прийняти «Євробачення» у 2023 році. Конкурс пройде у Великій Британії вперше за останні 25 років.
 

Ліверпуль обіграв Глазго у праві проводити конкурс. 

Однак загалом за право його проводити змагалися 20 міст. Офіційні особи міста заявили, що захід на 11-тисячній арені M&S Bank Arena буде проведено «від імені України», пише 17 жовтня, BBC.

Чому Євробачення-2023 пройде у Великій Британії

Після перемоги гурту Kalush Orchestra на «Євробаченні-2022» пісенний конкурс наступного року мала прийняти Україна. Однак організатори вирішили перенести його до іншої країни через міркування безпеки.

У результаті перемовин було прийнято рішення, що «Євробаченні-2023» прийме Велика Британія від імені України. Саме британський співак Сем Райдер посів у 2022 році друге місце на конкурсі.

«Хоча нам сумно, що конкурс у наступному році не зможе відбутися на нашій батьківщині, ми знаємо, що жителі Ліверпуля будуть добрими господарями, і організатори зможуть додати справжній український колорит Євробаченню-2023 у цьому місті», — прокоментував вибір Ліверпуля український гурт Kalush Orchestra.


Загалом Велика Британія вісім разів приймала Євробачення, однак у Ліверпулі конкурс жодного разу не проходив. Хоча саме міста на конкурсі представляли двічі. В 1993 році друге місце зайняла співачка Соня, яка народилася неподалік Ліверпуля. А в 2003 році місто представляла співачка Джеміні, щоправда вона набрала 0 балів.