Website translation into 96 languages

Saturday 24 June 2023

Пригожин підриває виправдання путіним війни в Україні

Шеф ПВК "Вагнера" Євген Пригожин місяцями публічно критикує російське військове керівництво - зокрема, міністра оборони Сергія Шойгу. Це стає все більш голосним.

Справа дійшла вчора вранці, коли він звинуватив Шойгу у відповідальності за розв'язання війни в Україні.


Це повністю суперечить аргументам президента Путіна. Путін заявив, що розпочав так звану «спеціальну військову операцію» з «денацифікації» та демілітаризації України. Він стверджує, що це для захисту безпеки Росії.

Пригожин дуже публічно заявив, що це неправда – що ця війна почалася через те, що міністр оборони хотів отримати підвищення від генерала до маршала.

Лідер «Вагнера» тепер повністю підірвав кремлівський аргумент. Це небезпечно для Кремля, тим більше, що війна Росії в Україні пішла зовсім не за планом.

Через 16 місяців немає жодних ознак перемоги Путіна.

Що таке Wagner Group?

Ми багато чули про групу найманців, відому як «Група Вагнера», лідер якої Євген Пригожин закликав до повстання проти російської армії.

Що ми знаємо про них?

Група Вагнера (офіційна назва ПВК Вагнера) називає себе «приватною військовою компанією».

Вперше її ідентифікували у 2014 році, коли вона підтримувала проросійські сепаратистські сили на сході України.

Відтоді він значно зріс.

У Міністерстві оборони Великої Британії кажуть, що «Вагнер» почав масово вербувати у 2022 році, оскільки Росія мала проблеми з пошуком людей для своєї регулярної армії.

Близько 80% військ ПВК "Вагнера" в Україні були виведені з в'язниць, повідомила Рада національної безпеки США на початку цього року.

В Україні війська Вагнера відіграли важливу роль у тривалій і дорогій боротьбі за взяття міста Бахмут і опору від українських військ.