Website translation into 96 languages

Sunday 10 September 2023

Попередження ОАЕ про припинення торгівлі з рф

Західні чиновники планують попередити ОАЕ про торгівлю з Росією - WSJ

ВАШИНГТОН, 4 вересня (Reuters). Офіційні особи США, Великобританії та Європейського Союзу планують цього тижня спільно чинити тиск на Об’єднані Арабські Емірати, щоб вони припинили поставки товарів до рф, які могли б допомогти Москві у її війні проти України, повідомляє Wall Street Journal у понеділок. з посиланням на офіційних осіб США та Європи.

Офіційний представник ОАЕ у відповідь на запит Reuters про коментарі сказав, що країна «суворо дотримується санкцій ООН і має чіткі та надійні процеси для роботи з суб’єктами, які потрапили під санкції».

ОАЕ «постійно стежать за експортом продукції подвійного призначення», яка має як цивільне, так і військове застосування, відповідно до правової бази експортного контролю, додав чиновник.

Офіційні особи з Вашингтона та європейських столиць відвідали ОАЕ з понеділка в рамках спільного глобального зусилля, спрямованого на те, щоб комп’ютерні чіпи, електронні компоненти та інші так звані продукти подвійного використання не потрапляли в руки Росії, йдеться у звіті WSJ.

ОАЕ, член нафтового альянсу ОПЕК+, до якого входить рф, зберігають хороші стосунки з Москвою, незважаючи на тиск Заходу, щоб допомогти ізолювати Росію через вторгнення в Україну, яке почалося в лютому 2022 року. Вони не відповідають глобальним санкціям, накладеним на Москву.

Представник ОАЕ додав, що ОАЕ продовжують тісний діалог з міжнародними партнерами, включаючи США та Європейський Союз, щодо конфлікту в Україні та його наслідків для світової економіки.

"Банки ОАЕ під наглядом Центрального банку та інших відповідних органів контролюють дотримання санкцій, накладених на Росію, щоб запобігти порушенням міжнародного права", - сказав чиновник ОАЕ.