Website translation into 96 languages

Saturday 9 September 2023

Глава Mercedes заявив, що витрати на електромобілі залишаться вищими в осяжному майбутньому




МЮНХЕН, 3 вересня (Reuters) – (Цю історію від 3 вересня було переглянуто, щоб додати слова «більш ніж» у параграфі 6)

Змінні витрати на виробництво електромобілів залишаться вищими порівняно з моделями двигунів внутрішнього згоряння в осяжному майбутньому, заявив у неділю виконавчий директор Mercedes-Benz (MBGn.DE), додавши, що це продовжить посилювати гостру конкуренцію.

Коментарі Оли Каелленіуса прозвучали в той момент, коли Mercedes-Benz оприлюднив більше деталей про свою нову архітектуру електромобіля, компактний електричний седан CLA, який буде представлений наступного року та має на 30-35% більший запас ходу.
«Змінні витрати на електромобіль вищі. Так і залишиться в доступному для огляду майбутньому», — сказав Каелленіус журналістам на автосалоні IAA в Мюнхені, додавши, що вищі витрати не можна перекладати на клієнтів за принципом «подібний за подібним».

Змінні витрати, що впливають на ціну виробництва електромобілів, включають сировину для акумуляторів, розробку програмного забезпечення та ціни на електроенергію.

Каелленіус сказав, що саме тому група працює над оптимізацією постійних витрат і розподілу ресурсів, щоб досягти такої ж прибутковості з електромобілями, як і з двигунами внутрішнього згоряння.



Новий CLA націлений на використання потужності 12 кіловат-годин на 100 кілометрів і понад 750 км запасу ходу, що можна порівняти з 17-18 кВт-год на 100 км у моделі компактного позашляховика EQA 350, яку сьогодні пропонує Mercedes.

Відповідаючи на запитання, наскільки новий клас CLA знизив витрати порівняно з попереднім поколінням, головний технічний директор Mercedes-Benz Маркус Шефер сказав, що вони рухаються до значного зниження витрат на акумулятори.

Акумулятори для CLA вироблятимуть ключові постачальники CATL (300750.SZ) і ACC, у яких Mercedes володіє третиною.

CLA, виробництво якого розпочнеться наступного року та з’явиться на ринку з 2025 року, є спробою зменшити складність у розробці моделі, яка значно зросла за останні роки, сказав Шефер.

Mercedes-Benz запропонує гібридні та повністю електричні версії, тоді як дизельні версії не плануються.

Репортаж Крістіни Аманн і Вікторії Вальдерзее