Website translation into 96 languages

Saturday 26 March 2022

Брюсель: саміт NATO, G7 та ЄС, мітинг на підтримку України



24 березня 2022 року – місяць від початку війни Росії проти України. В цей день в Брюсселі відбувався саміт NATO, G7 та European Parliament, а тисячі українців та людей світу, які проти російської військової агресії приїхали вийти на мітинг проти війни. Серед них були і наші відомі українки.

Місяць мужнього опору українського народу російській військовій агресії, місяць жахливих сцен насильства з боку російських загарбників та місяць обіцянок Заходу допомогти українській армії та підрозділам територіальної оборони зброєю. НАТО, ЄС – досить обіцяти, настав час надати допомогу!

«Ми прибули спеціально до Брюсселя, щоб підтримати ініціативу на підтримку миру в Україні. Звернулися до місцевих ЗМІ та дали інтерв’ю «Очима очевидців», в якому я наголосила, що я мати та мої діти в Україні, тому я прошу і молюся за Мир у моїй країні. У лавах демонстрації я спілкувалися з людьми, обмінювалися інформацією та підтримкою, запрошували приєднатися до каналу «Молитва за Світ», щоб посилити захисне поле України», поділилася з нами Алена Гияновська, відома українська тренер з емоційного етикету.

«В рамках мирного протесту відбувся перформенс, який показав як виглядають тисячі загиблих мирних людей», розповіла про події в Брюсселі відома українська художниця Татьяна Король .

Ми просимо країни-члени НАТО та ЄС надати Україні зброю, необхідну для захисту українського неба від російських бомб і ракет, зокрема зенітно-ракетних комплексів середньої та великої дальності.

Ми вимагаємо від Європейського Союзу повністю розірвати економічні зв’язки з Російською Федерацією: кожен євро, що йде в кишеню Кремля, йде на вбивство українських жінок, чоловіків та дітей!

Ми вимагаємо повного нафтогазового ембарго ЄС проти Росії.

Ми вимагаємо швидкого проходження процедури членства України до ЄС.

Ця маніфестація була схвалена бельгійською поліцією.

Всі українці, всі розсудливі та усвідомлені люди світу виступають проти війни в Україні та закликають глав урядів, що входят дл складу NATO, G7 та ЄС, одноголосно підтримати українське населення в їх проханні захисту та домомоги.

Закройте небо над Україною! Зупиніть війну!

Олеся Тарасенко, засновниця Lucky Ukraine, віце-президент з комунікацій World Woman Club Ukraine, голова World Woman Club Kyiv Region