Website translation into 96 languages

Saturday 9 July 2022

Велика Британія 2022: Новини для біженців з України - BRP, грошові виплати, гранти на відкриття бізнесу, пошук роботи


Велика Британія приймає біженців з України: НОВИНИ

Великобританія - одна з країн з найбільш суворим візовим режимом. І для біженців з України його скасовувати не збираються. Щоб потрапити на територію Об'єднаного Королівства потрібно оформити візу за спрощеними умовами.

Якщо Ви вже у Британії для Вас є доступними:

1. Грошова допомога для всіх - UNIVERSAL CREDIT 
2. Грошова допомога для ПІДПРИЄМЦІВ - ГРАНТИ НА ВІДКРИТТЯ БІЗНЕСУ

Якщо Ви лише збираєтеся до Британії, Вам потрібно знати наступне.

Як Великобританія приймає біженців з України

Потрапити в Англію можна тільки при наявності візи, що підтверджує дозвіл на в'їзд.

В імміграційній службі держави відзначають, що перетнути кордон Англії без наявності візи на даний момент неможливо, а нелегальне перебування в країні каратиметься за законом.

Біженців в Англії приймають за двома схемами:

Родичі в Британії

Якщо у вас є родичі, які проживають у Великобританії, потрапити на територію держави можна за програмою Ukraine Family Scheme. Вона передбачає, що люди, які офіційно живуть і працюють на території Британії, можуть спонсорувати візу своїм найближчим родичам, а також членам їх сімей.

Програма спонсорства "дім для українців"

З 18 березня в Англії відкрита можливість для українців, у яких немає родинних зв'язків, потрапити в країну за програмою "Дім для українців".

https://www.gov.uk/guidance/apply-for-a-visa-under-the-ukraine-sponsorship-scheme.ru

Для цього необхідно знайти спонсора, який погодиться надати житло терміном не менше ніж 6 місяців.

Організації, які можуть бути корисними в пошуку людей, які готові поселити українців:

Прихисток;
EU4UA;
Ukraine Shelter;
Shelter for Ukraine.

Важливо: після подачі візи всі сторони (і спонсор, і гість) будуть проходити перевірки безпеки. Особливо це стосується тих, які приймають у себе вдома дітей або вразливих дорослих.

Подача візи здійснюється онлайн тільки англійською мовою. Потрібно заздалегідь підготувати фото паспортів спонсора і гостя і всю необхідну інформацію.

Скільки чекати візи

Уряд Великобританії зазначає, що з метою запобігання загроз національній безпеці, переселенцям буде надано дозвіл на в'їзд тільки в тому випадку, якщо вони успішно пройшли антитерористичну перевірку і перевірку по національній базі даних поліції.

Розгляд заявок переселенців в пріоритеті, проте на даний момент немає достовірної інформації від британського уряду скільки часу займає обробка заявок. Але відомо, що в разі відсутності чинного закордонного паспорта вам доведеться звертатися до Візового Центру для проходження біометрії. Це займає більше часу.

На що можна розраховувати біженцям в Англії

Переселенці з України при успішному розгляді заявки та дозволі на в'їзд отримують доступ до ринку праці, медичних послуг та освіти для дітей на три роки.

Важливо: при в'їзді в країну проставляється штамп на дозвіл перебування на 6 місяців. Протягом цього періоду необхідно звернутися в спеціальне управління і здати біометрію, після чого дозвіл продовжується до 3 років.

Як дістатися до Великобританії

Європейський залізничний перевізник Eurotunnel курсує в напрямку Британії з Парижа, Ліля, Брюсселя та Амстердама. Проїзд для українців буде безкоштовним.

Можна дістатися до Британії на поромі з Кале (Франція), а також з Нідерландів, Швеції, Норвегії, Данії. Контроль виїзду та в'їзду також здійснюватиметься в країні вибуття.

Доступно також і авіасполучення. Лоукости Ryanair, Easyjet, Wizzair, а також регулярні перевізники з країн Європи.

Важливо: імміграційний контроль Британії здійснюється безпосередньо перед відправкою на вокзалі або поромі.

Варто прибути на годину раніше для проходження процедури.

Читайте также на нашем сайте:  

Великобритания принимает беженцев из Украины. Основные условия въезда