Website translation into 96 languages

Saturday 9 July 2022

Річард Бренсон допоможе Україні збудувати нову МРІЮ



Ще на початку війни він заявив на весь світ: "Чорт забирай, що робить одна країна з танками біля кордонів іншої?" і закликав світових бізнесменів об'єднатися проти росії.

"After an invitation from President Zelensky, I travelled to Kyiv to meet with the President, Foreign Minister Dmytro Kuleba and a group of Ukrainian business leaders. I also visited some of the sites of Russian attacks since Putin’s appalling invasion began. My main purpose in going to Kyiv was to meet and listen to Ukrainians, to understand their fears and concerns and also to learn what business, in partnership with civil society and governments, can do to support Ukraine most effectively. I remain hopeful that Ukraine and its people will prevail and win this war, taking control of their territory, their sovereignty and their future path. But more than ever, all of us have to stand together and confront the threat Ukraine and the world face" https://virg.in/ogKr

Бренсон в інтерв'ю Euronews заявляв, що всім підприємцям необхідно висловитися з приводу ситуації в Україні для того, щоб сприяти завершенню війни: «Зараз не час для нейтралітету» - казав він і підкреслював, що саме підприємці завжди були найсміливіші і зараз цас діяти разом.

Тепер британський мільярдер, засновник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон, прибув до Києва і висловив готовність допомогти Україні з будівництвом нового транспортного літака Ан-225 "Мрія". Єдиний робочий екземпляр найбільшого транспортного літака у світі було зруйновано під час «спецоперації» рф.
 

На зустрічі з Бренсоном представники української влади обговорювали перспективи співпраці у космосі та проект будівництва нової «Мрії».
«Це світова легенда та один із символів України. Це єдиний літак свого роду, який встановив 240 світових рекордів», - нагадав Арахамія. За його словами, новий літак встановить ще багато рекордів і буде «ще досконалішим, побудованим на сучасному цифровому обладнанні, яке дозволить йому стати ще сильнішим».

Найбільший у світі транспортний літак "Мрія" ("Мрія") був знищений рф в ході наступу на Київ. Літак був єдиним робочим екземпляром. Він був зібраний на Київському механічному заводі у 1980-х роках. Його вага складає 175 тонн. Літаку належить кілька світових рекордів, які стосуються злітної ваги та вантажопідйомності. Він міг підняти до 250 тонн вантажу. Ан-225 «Мрія» розроблено ОКБ імені Антонова у 1988 році.